BU KEZ POLAMİK AĞLASUN'DAN ''GEMİ SU ALMIŞ DURUMDADIR! DELİK BÜYÜK''

Değerli Ağlasun'lu Hemşehri'lerim sizinde bildiğiniz üzere ''Battık,Batıyoruz'' Kalemim'in döndüğü kadar yazdım taktir sizindir.


Öncelikle yazıma başlarken Sayın Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy'a Asırlık Çınar'mızın, altında akan çeşmeyi yerine taktırdığı için teşekür ederim.Yaklaşık 135 yıldır o Çınar'ın altında akar, insanlar oradan su içer buda Ağlasun'umuzun gelen misafire bir sadakası'dır.Ağlasunumuzu ite köpege güldürmemiştir elhamdülillah.

Sayın Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy ve Sayın Meclis Üye'leri; bir istirhamım vardır, acil ve ivedi bir şekilde 'borçla belediye yönetme işine bir son verin'  Cafe, Bungolov işi ile bu işler olmaz. Bu gün sen yapacaksın senden sonra gelen 3 yıl içinde kımıldayamaz hele gelecek, gelen de sizin yaptığınız gibi satılmamış yer kalırsa şayet o da kalanı satacak. Cafe'cilik Belediye'nin işi değildir. Dökme su ile Ağlasun Belediye'si dönmez. Hükümet'in gücünü başka yatırımlar için kullanın halkın içinde turizmle ugraşmış yetenekli ve bilgili vatandaşlarımızın önlerini açın onlar yapsın. Şuan ki yaptığınız sistem Esnafı bitirir 5 ya da 6 yıl içinde. Mantık belli,biraz matematik yapalım sayın Başkan 3715 İlâ 3900 kişi arası nüfus var, yerleşik durumda gerçek Ağlasun'lu olan kaç kişi? 312 kişi dışarda durup buraya gelip gidenler yani yazlıkçılar. 742 kişi Antaya'dan var 280 ilâ 370 kişi arası ögrenci bunluyor, 3715 kişiden bunu çıkartın kalan kişi yerleşik Ağlasun'lu demektir. Biz malesef şuan köy olma yolunda ilerliyoruz, eğer ki doğru şeyler üretir, doğru yatırımlar yaparsak halkımız çalışır milletimiz dışarıya değil memleketimizde toplanır, buda şu demektir, vatandaşlarımız kazanır nüfusumuzu bir arada tutmuş oluruz.

Değerli belediye meclis üyeleri değerli Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy, yanlış yapıyorsunuz bu şekilde bir kalkınma Ağlasun'umuza ileriye dönük zarar verir ama 7 yıl sonra, ama 10 yıl sonra süreç şimdiden gösteriyor görmemek için kör olmak lazım, zaten hazır nüfusu koruyamıyoruz sizin amacınız nedir onu bi bilelim! Dökme su ile değirmen çeviriyorsunuz nereye kadar düşündünüz mü olan memlektimize oluyor. Cafeden gelir beklemekle olmaz bunu bırak esnafın yapsın,bakıyorum esnaf intihar etmiş edecek sen daha önünü kesmeye çalışıyorsun,üretim yapıp bir fazla vatandaşımza iş istihdamı vermeyi düşünmelisiniz size nacizane bir tavsiyemdir. Ne demişler; ''Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır.''

Sayın Başkan Ali Ulusoy; Bilene danış git ilçe belediyelerine bi bak ne yapıyorlar,nasıl gelir elede ediyorlar. Meydan değiştirme, kaldırım yapma gibi değilde üretim gibi, bunlarda yapılacak bu Belediye'nin kendi görevidir. Ağlasun Belediye'sinin aylık cirosusu en az 5 milyon ilâ 9 milyon arası,su geliri hesaba koymuyorum bile.

Sayın Ali Ulusoy şimdiye kadar eleştirdim ve yapılan yanlışları söyledim sizlere,söylemeye de devam edeceğimden şüpheniz bile olmasın.Bana teşkilatınız ile birlikte top yekün saldırdınız sonra halkımızın taktir ve düşünceleriyle haklı çıktım yol göstermeye çalıştım.Belki dersiniz 'sen kimsin bize yol gösterecek' ben Mehmet Turgut derim, vatandaşım ben derim, Ağlasun için herşeyi yapabilecek güce sahibim derim.
 
 Dört yıl daha Başkansın; Başkan'lık Kıldan İnce, Kılıçtan Keskindir, çünkü kul hakkı yetim hakkı vardır hükümet parayı bedava vermiyor en başta sana vermiyor nüfus'a göre gelir aylık para iller bankasından. Önünü kesmeye çalışığın esnafların katkısıyla geliyor, bunun adına da beytül mal deniliyor, bunun vebali çok ağır olur. 

Sana hırsız dediler inanmamıştım,sana atıfta bulunurlar inanmamıştım,sana çok şeyler demişlerdi de inanmamıştım. İnanmamak demeyelim yakıştıramamıştım. Ali Ulusoy senden kabadayı olmaz olsada inanmam, senden ticaret erbabıda olmaz onada inanmam, çünkü sen batırırsın musabeyi tutamazsın riski yömetemezsin senden ancak ögretmen olur çocuğa yön verirsin Ama bu memleket çocukluk çağını Rahmetli Yeşildayı ile atlattı, gençik ve olgunluk çağınıda Rahmetli Mustafa Altındal ile geliştirdi kendini. Ağlasun geri gidiyor bu suç sizin başkan ve meclis üyeleri, Aydın kaplan'ın değil bu suç sizin suçunuz. Biz yaparız, daha iyisini yaparız diye makama gelip başına geçen Devlet memurluğu yapmış zihniyetin suçu.

Ağlasun dediğimiz yer bir geminin içinde esnafı ile halkı ile  AKP'li MHP'li CHP'li demiyorum Bütün Ağlasunlu'lar ile bu gemideyiz. Gittiğiniz yol yol değil benden söylemesi takdir tabiki yine gururlu ve onurlu Ağlasun halkınındır.

Bu memleket tarihinde ilkez bir 'mebus' yani millet vekili çıkarttı, gecesini gündüzüne katan çalışkan ve nice başarılara imza atmış bir vekildir Adem Korkmaz. Seversiniz sevmezsiniz sizin bileceğiniz iş, ama mantıklı ve Allah'ın verdiği aklı doğru kulnmayı deneyince oluyor bu işler. mesela hiç düşündünüzmü,sayın vekile doğru bir proje sunarsak vekilimiz memleketimizin evladı değil mi,sayın cumhurbaşkanımızın önüne koyar ve destek alır diye düşünün.

Belediye adına yer satmayın artık,üretim yapın halkına köstek olacağına destek olun. İstihdam sağlayın hazır nüfusu elinde tutamıyorsun ki sen, iş olanağı sağlaman gerekirken esnafın önünü kesiyorsun onun da gitmesini istiyorsun senin derdin ne?  

Burdur'da 15 Belediye var ilçesi'yle beldesi'yle ama sen gündemdesin Başkan neden gündemdesin sordun mu kendine? Aylardır maaş alamayan şerefli belediye çalışanlarının bedduası mıdır düşündün mü? Ailesinin istediğini yapamayan,çocuğunun isteğini gerçekleştiremeyen alın teri ile gecesini gündüzüne katıp çalışan emekçilerin aylardır maaşını vermiyorsun.Bundan ders de çıkarmıyorsun.Kimsenin ahı yerde kalmaz emek var, alın teri var, rızık var, yapamıyorsun sen bu işi bunu kabul et.

Değerli Ağlasun'lu hemşehrilerim; amacım ne bir kişiyi rencide etmektir, nede maksatlı bir kişiyi üzmektir, nede iftira atmaktır.
Ne demiş Suntuzu! 'Hakim bölgeyi tutmuyorsan bataklıkta savaşmak güç kaybı insan kaybı olur.'

''Tekçe önce Rabba inanmak iman etmek Rabbı kandırmaya çalışmadan sonra Hakka inanmak en sonunda Rabbın verdigi Aklı fikri iyi yerde kullanan bir ömür boyu dua alır Rabbın huzurunda da padişah olur Buyurmuştur Piri Mahmut hüdayi Hz'leri''

HAKKINIZI HELAL EDİN MAKSATIM EDEPSİZLİK YAPMAK DEĞİL,  AYNI GEMİDEYİZ GEMİ SU ALMIŞ SİZDE BİLİYORSUNUZ DELİK BÜYÜK!  ACİL GEMİYİ TAMİR ETMEK İÇİN EN YAKIN LİMANA ÇEKİP TAMİRİNİ YAPMAKTIR. ÇÜNKÜ BU GEMİNİN İÇİNDE AĞLASUN HALKI VAR !

Saygı ve Sevgilerimle
Mehmet TURGUT