Bucaklı Genç Kendi İmkanlarıyla Dünyayı Geziyor

Bucaklı 24 yaşındaki İlyas Mutlu, bugüne kadar 16 ülke gezdi.

Asıl mesleğinin aşçılık olduğunu söyleyen İlyas, İlk kez 2017 yılında yurt dışına çıktı.

Dünyayı gezmeyi hedefleyen 24 yaşındaki İlyas Mutlu, İlk seyahatinde Avrupa'da 15 ülkeyi ziyaret etti. Macaristan, Avusturya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, İspanya, Monako, İtalya, Vatikan, Slovenya, Hırvatistan ve Bulgaristan'ı gezip gördü.

15 Ülkeyi ziyaretinin ardından Türkiye'ye geri dönen Mutlu, bu gezi sürecinin kendisini gezgin olmaya ittiğini belirtti. 

En çok yurtdışındaki farklı kültürlerin kendisinin dikkatini çektiğini anlatan Bucaklı Gezgin,  2020 Yılının Kasım Ayında Balkanları gezmek için bilet aldı. Balkan Turu'nun ilk durağı ise Kosova'ydı.

Kosova'ya ulaştığında cebinde yeteri kadar para olmadığını da belirten Gezgin İlyas, sokakta bileklik satarak konaklama ve yeme içme masraflarını karşıladığını söyledi. 

Seyahatlere ilk başladığında İngilizce bilmeyen İlyas, Kosova'daki arkadaşlarının sayesinde İngilizce öğrenmeye başladı. Kosova'daki 3 ayın ardından daha fazla kültür görmek için Güney Amerika turuna çıkmaya karar verdi. 

Güney Amerika Turuna Brezilya'dan başlayacak olan İlyas Mutlu, " Güney Amerika turuna kısıtlı bir bütçe çıkıyorum. Burada da geçimimi bileklik satarak sağlayacağım. Bu maceramı youtube kanalım instagram hesabım ve facebook hesabım üzerinden sizlere aktaracağım sizlerde beni takip ederek bu macerama hem ortak olabilir hem de bana destek olabilirsiniz" sözlerini kullandı.