BURDUR GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ TYP KAPSAMINDA 35 İŞÇİ ALIMI YAPACAK

Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, temizlik, çevre düzenlemesi ve bakım onarım hizmetlerini gerçekleştirmek üzere 35 kişilik (5 erkek, 30 kadın) Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında alım yapacağını açıkladı. Başvurular, 28 Ekim 2024 ile 1 Kasım 2024 tarihleri arasında alınacak.

Başvuru yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı önemli şartlar bulunuyor. Aynı evde ikamet edenlerden yalnızca bir kişinin TYP'den faydalanabileceği belirtilirken, sonradan yapılan adres değişikliklerinin kabul edilmeyeceği vurgulandı. Ayrıca, 27 Eylül 2017 tarihinden itibaren TYP'den toplam 9 ay yararlanmış olanların başvuru yapamayacağı, bu süreyi dolduranların ise sistem tarafından otomatik olarak çıkarılacağı duyuruldu.

Başvuruların kabul edilebilmesi için, aynı adreste oturanların hane gelirleri toplamının net asgari ücretin 1,5 katını (25 bin 503 lira) geçmemesi gerekmekte. Başvuru tarihi itibarıyla esnaf bağkurlu olmaması, işsiz olması, emekli ve öğrenci olmaması (Açıköğretim hariç) şartları da aranıyor.

Başvuru İşlemleri ve Seçim Süreci

Başvurular, E-Devlet, Alo 170, esube.iskur.gov.tr üzerinden veya İŞKUR hizmet birimlerinden yapılabilecek. Seçim süreci, noter kurası ile gerçekleştirilecek. Noter kurası, 7 Kasım 2024 Perşembe günü saat 11.00’de Burdur Gençlik Merkezi’nde halka açık olarak yapılacak ve Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü YouTube kanalında canlı olarak yayınlanacak.

İşe başlangıç tarihi 15 Kasım 2024 olarak belirlenirken, programın sona erme tarihi 30 Nisan 2025 olarak açıklandı.

 

Haber: bugün15 Medya