FUAR AÇILIŞINDA KONUŞAN VALİ ARSLANTAŞ ÜRETİMİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Teke Yöresi 6. Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı'nın açılış törenine katıldı.

 

Pandemi kuralları çerçevesinde 1-4 Temmuz tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak fuarda, tarımdaki son yenilikler ve teknolojik gelişmeler, büyük ve küçükbaş hayvanlar, çiftlik ekipmanları, genetik alanındaki son yenilikler görücüye çıkacak.

Uzay Çatı Pazar Alanında bugün ziyarete açılan fuarın resmi açılışı düzenlenen törenle yapıldı.
Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşını okunmasıyla başlayan açılış töreni protokol konuşmaları ve plaket takdimi ile devam etti.

 

Açılışta Vali Arslantaş, Milletvekili Bayram Özçelik, Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz,  Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp ve Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay konuşma yaptılar.

Programın son bölümünde Vali Arslantaş ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından kurdele kesilmesiyle fuarın resmi açılışı yapıldı ve fuar alanındaki stantlar gezildi.

Açılışta konuşan Burdur Valisi Ali Arslantaş; "Alın terini akıl teri ile buluşturan, tarımda yeni teknoloji ve fırsatların sunulduğu güzel bir fuardayız.

Geçtiğimiz cumartesi günü Burdur Tarımı için bir şans olarak gördüğümüz DSİ Şube Müdürüm Ali kardeşimizi kaybettik. Hem sulamada hem gölet ve barajlarımızda hem toplulaştırmada çok ciddi emekler koydu Burdur’a ve aramızdan ayrıldı. Kendisini rahmetle anıyoruz. Aynı gün aynı saatlerde Çeltikçi İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğümüzde çalışan bir hanımefendi kardeşimizde babasıyla birlikte tarladan dönerken patpat diye tabir ettiğimiz aracın devrilmesi sonucu vefat etti. Her ikisini de rahmetle anıyorum.  
 

Hatırlarsanız bundan üç yıl önce Sudi Arabistan önderliğinde ambargo uyguladı. Petrol ve dolar yenmiyor, altın ve dolar kazana girmiyor. Onun için ara vermeden üretmek gerekiyor.

Pandemi döneminde dahi, üretim ve lojistiğin aksamaması için çiftçilere gösterdiğimiz yapıcı yaklaşımın temelinde bu vardı. Bu süreçte Türkiye üretiminde söz sahibi olduğumuz ürünlerimizde, rezenede, çörek otunda, kültür mantarında, örtü altı sebze yetiştiriciliğinde, sütte, lavantada üretimimiz aksamadan devam etti.

Sulama sorunlarının, enerji sıkıntılarının, gübre, mazot fiyatlarının farkındayız. Bunların çözümüyle ilgili, desteklemeler ile ilgili Tarım Bakan Yardımcımızla, sektör temsilcilerimizle bir araya geldik. Bakanlığımızın olumlu yaklaştığı Türkiye genelinde yaklaşık 130 çeşit tarımsal destek olduğu, bunun 47 tanesi ilimizde uygulandığı dile getirildi. Daha sadeleştirilip, anlaşılır, cebe dokunur destekler verilmesi konusunda biz görüşlerimizi büyüklerimize bildirdik.
 

Alın terini akıl teri ile buluşturan, tarımda yeni teknoloji ve fırsatların sunulduğu güzel bir fuardayız. Katılan 104 firmaya teşekkür ediyoruz. Tüm oda başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. BUTSO, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası fuarın düzenlenmesinde üçlü saç ayağı oldular. İlimiz, üreticilerimiz ve sektör için faydalı  bir fuar olmasını diliyoruz” dedi.

Açılış törenine Burdur Valisi Ali Arslantaş, Milletvekili Bayram Özçelik, Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Jandarma Alb. Hakan Başaklıgil, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, İlçe Belediye Başkanları, siyasi parti il başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sektör temsilcileri katıldı.