HIZLI DESTEK PROGRAMI DEVAM EDİYOR

Burdur’daki tüm imalatçılarımız KOSGEB il müdürlüğüne müracaat etsinler, mikro ve küçük işletmelere hızlı destek programı devam ediyor 


 

AK Parti Burdur Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik KOSGEB tarafından mikro ve küçük işletmelere hızlı destek programının devam ettiği ile ilgili açıklamada bulundu. 


 

KOSGEB İŞLETMELERE DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR 


Mikro ve Küçük İşletmelere destek olmaya katkı sağlamaya devam ettiğini belirten Milletvekili Bayram Özçelik “Mikro ve küçük işletmeler Covid-19 salgınına karşı hassas durum olup, işletmelerin salgının yıkıcı etkilerinden korumaları gerekmektedir. İmalat sektörünün değer zincirindeki kritik pozisyonu da dikkate alınarak, imalat sektörü ile bunun tamamlayıcısı olan bilgisayar programlama ve bilimsel AR-GE sektörlerindeki mikro ve küçük işletmelere yönelik işletme sermayesi formunda destek tasarlanmıştır. KOSGEB, Dünya Bankası ve Japonya Uluslararası iş birliği ajansı – JICA tarafından yürütülen proje kapsamında 600 Milyon Amerikan Doları tutarındaki bütçe ile uygulanacaktır. Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı kapsamında sermaye desteği sağlanacaktır. Desteğin amacı, öncelikli sektörlerdeki mikro ve küçük işletmelerin (MKİ’ler) salgın şartlarına rağmen faaliyetlerini sürdürebilmelerini ve istihdamlarını salgın başlangıcındaki seviyede koruyabilmelerini sağlamaktır. Asgari prosedürle, süratli ve güvenli bir yöntemle destek verilmesi gerektiğinden, diğer KOSGEB destek programlarından farklı ve yeni bir destek programı uygulanacaktır. İmalat sektörüne faizsiz geri ödemeli destek verilecektir. Geri ödemeli destek için işletmelerden teminat alınmayacaktır. Ölçeğe göre geri ödemeli destek üst limitleri ise: Mikro İşlermelerde 10.000X3 ay=30.000 TL, Küçük İşletmelere ise 25.000X 3 Ay=75.000 TL’dir. Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” menüsünden online başvuru yapılacaktır. Sisteme kayıtlı olmayan veya KOBİ bilgi beyannamesi güncel olmayan işletmeler, önce kayıt ve güncelleme işlemlerini yapmalıdır. Online başvuru dışında KOSGEB’e belge teslim edilmeyecektir. Kullanılan destek MKİ’ler tarafından 3 yılı ödemesiz dönemi takip eden 4’er aylık dönemlerde 6 eşit taksitte (toplam 5 yıl vade) geri ödenecektir. İşletmelerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.