KESTEL DAĞI'NDA MAHSUR KALDILAR

Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Kestel dağında 5 saat mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı.

Bucak ilçesinin Kestel köyünde Burdur’un en yüksek dağı olan Kestel dağına kara giden 4 kişi dönüştü araçlarının kayarak yoldan çıkıp kara saplanması sonucu mahsur kaldı. Mahsur kalan kişiler akşam saatlerinde 112 acil servisi arayarak Kestel Dağında karda mahsur kaldıklarını ve yoğun tipi yağdığını söylemeleri üzerine Bucak Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma, Köylüler, Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri kurtarma çalışmaları başlatarak Kestel Dağına hareket ettiler.

AFAD’ında katlımı ile Kestel Köyü, Kestel Dağı arasındaki yaklaşık 15 kilometrelik yol boyunca karlı zeminde zor şartlar altında aramaya katılan ekipler mahsur kalan 4 kişiye 2 bin 300 metre yüksekliği bulunan zirveye yakın Akpınar mevkiinde buldular. Araçları kardan dolayı yoldan çıkıp kara saplanmış, donma noktasına gelmiş 4 kişi, 5 saatlik arama kurtarma çalışmaları sonrası bulunarak kurtarıldılar.

Kestel dağından mahsur kalan 4 kişi kurtarıldıktan sonra Kestel Köyüne getirildikten sonra sağlık durumları kontrol edildi. Sağlık durumları iyi olan şahıslar daha sonra kurtarılan araçları ile birlikte Bucak’ döndüler.