BUCAK’TA YASAKLANDI

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü, basın bildirisi yayımlayarak izin verilen mesire alanları dışındaki ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu.

 

İzin verilen mesire yerlerinin de açıklandığı basın bildirisinde, izin verilen yerler ve izin verilebilecek kişiler haricinde 1 Ekim 2022 tarihine kadar ormanlara giriş yasaklandı.

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yayımlanan basın bildirisi şu şekilde;

İzin verilen Mesire Yerleri ve İlgili Kurumlarınca İzin Verilebilecek Kişiler Haricinde, 01 Ekim 2022 Tarihine Kadar Ormanlara Giriş Yasaklanmıştır. 

( İlgili Kurumlarınca Ormanlara Girişe İzin Verilebilecek Kişiler; Ormanlık alanları denetleyen ve kontrol eden Orman İdaresi personelleri, üretim ve bakım işçileri, izinli orman emvali nakli yapanlar, arıcılar, çobanlar, Avbis sistemine kayıtlı olup izin verilen günlerde avcılar, av turizmi kapsamında Milli Parklar Şube Müdürlüğünce izin verilen av organizasyonları, bakım ve onarım gibi Orman İdaresinden ihaleyle veya tahsisli sözleşmeleriyle iş almış kişiler, orman içi ve bitişiğindeki tarımsal faaliyette bulunan kişiler. )

Bucak İlçesi Mülki hudutlarında aşağıda belirlenen 3 ayrı yer haricinde ‘’Ateşli Piknik’’ yapılması yasaklanmıştır.

31.10.2022 tarihine kadar gün içinde saat 20:00’a kadar Mangal/Semaver/Ateş(Ocak Yerlerinde) Yakılabilecek (Ateşli Piknik Yapılabilecek) Yerler;

      İlçe/Belde/Köy                  Mevkii

Seydiköy                       Oğuzhan Şehir Ormanı içindeki ‘’Ateşli Piknik Alanı’’

İlçe Merkezi                  İncirhan Piknik Alanı

Kocaaliler                      Çınar Piknik Alanı

Yasaklara uymayanlar hakkında adli ve idari işlemler uygulanacaktır.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.