BAKAN KASAPOĞLU 'AN İTİBARIYLA BAŞLATIYORUZ' DİYEREK DUYURDU

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren öğrenci yurtlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bugün itibarıyla yurt kapasitesinin 800 binin üstüne çıktığına dikkat çeken Kasapoğlu, "Cumhuriyet tarihinin en yüksek kapasitesini inşallah yeni rakamlar, yeni rekorlarla egale etmeye devam edeceğiz." dedi. 2022-2023 eğitim yılı yurt başvurularının başlatıldığını açıklayan Kasapoğlu ayrıca yurt ücretleriyle ilgili de tarih verdi.

“AN İTİBARIYLA BAŞLATIYORUZ"

Hafta sonu, hafta içi, yaz tatili, başka birtakım tatil zamanları, ne zaman gerekiyorsa bu milletin kapıları tüm milletimize açık. Bu sistemin dünyada eşi benzeri yok. Geçtiğimiz yıl yerleştirme oranımız yüzde 90'ın üzerinde, pandemiye rağmen. 2022-2023 eğitim yılı yurt başvurularımız an itibarıyla başlatıyoruz. Pazar akşamına kadar e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirecekler. Bakanlık olarak tüm gençlerimizin yanındayız. Onları geleceğe hazırlamak, onların umutlarını büyütmek en büyük gayemizdir. Resmi olarak yurt ücretlerini eylül ayında açıklayacağız