BAŞKAN ERKAN BU SÖZLERLE DUYURDU: “MİLYARLARCA DOLARLIK TEKLİFLER MASAMDA!”

Göreve geldikleri günden itibaren Türkiye’ye yatırım çekmek için toplantı trafiğinde olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın çalışmaları sonuç vermeye başladı.

Dün Meclis’te milletvekillerinin karşısına geçen Erkan, “Masamda milyarlarca dolarlık yatırım teklifleri var. Beni sürekli arıyorlar” diyerek açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise bugün başlayacak ve 3 ülkeyi kapsayacak yatırım turuna çıkıyor.

YATIRIM İÇİN SIRAYA GİRDİLER

Seçimlerin ardından yeni ekonomi yönetiminin göreve gelmesiyle Türkiye’ye doğrudan yatırım çekmek için birçok hamle yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan bu konudaki çalışmalarına devam ediyor. Dün de tam da bu konuya ilişkin en dikkat çeken açıklama Erkan’dan geldi.
Erkan, "Şunu söyleyebilirim ki halihazırda yurt dışından bize doğrudan gelen milyar dolarlık yatırım teklifleri var. Bana gelenler genelde Amerika´dan oluyor. Milyarlarca dolarlık teklif mektupları benim masamda. Biz kendi istediğimiz oranlarda, kendi istediğimiz koşullarla kabul etmek istediğimiz için, beni sürekli arıyorlar, geri dönüş için" dedi.