Burdur Garı'na 15 yıl sonra Güller Ekspres ilk seferini düzenledi

1936 yılında ilk seferi yapılan ve 2008 yılında Pamukkale Ekspres'in kaldırılmasıyla sessizliği bürünen Burdur Garı'na 15 yıl sonra Güller Ekspres ilk seferini düzenledi. Garın ilk yolcularından olan babasının hatıralarını yaşatmaya gelen yaşlı çift ise 88 yıl sonra babasının fotoğraf çekildiği yerde poz vererek duygu dolu anlar yaşadı.

Burdur Güller Ekspres ile kapılarını misafirlerine açacak

Burdur Garı'ndaki törende yaptığı açılış konuşmasında Burdur'un 2008 yılından beri süre gelen tren özlemini sona erdirmek ve Burdurluların keyifli, güvenli ve ekonomik seyahate yeniden kavuşmasının sevincini paylaşmak için burada olduğunu dile getiren TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın konuşmasında; "Geçen ay Güller Ekspresi'nin seferlerine başladığını hatırlatan Yalçın, "Burdur bağlantısını bugün başlattığımız Güller Ekspresi, Burdur-İzmir seferine Burdur'dan 10.50'de hareket edecek, İzmir'e 19.34'te varacak. İzmir'den ise 10. 40'ta hareket edecek. Burdur'da 18.55'te varacak. Demir yolu, ulaştığı tüm şehirlere bolluk bereket götürmüş ve şehirlerin bölgesel gelişimine katkı sunmuştur. Tarihi, doğası ve yöresel lezzetleriyle kadim şehir Burdur Güller Ekspresi'yle kapılarını misafirlerine açacak, ekonomisine canlılık katacaktır." dedi.

Bu tren Burdur'u diğer illere bağlayacak

Törende konuşan Burdur Valisi Türker Öksüz ise; "Burdurlular olarak bugünü özlemle bekliyordu herkes. Trenin Burdur'a 15 yıl aradan sonra ulaşmış olmasını büyük bir memnuniyet ile karşılıyoruz. bu tren bizi Aydın'a, Denizli'ye, İzmir'e, ve bir taraftan da aktarmalarla Eskişehir'e, oradan İstanbul, Ankara ve Konya'daki yüksek hızlı tren hatalarına bağladığı belirterek, " Türkiye'nin her tarafında yaşayan insanlarla bir gönül köprüsü, demir yolu ağının kurulmuş oldu. İlimiz turizm hareketliliği bakımından her geçen gün kıymet kazanan bir şehir. Salda Gölü, Sagalassos, Kibyra antik kentleriyle, doğa ve tarihi güzellikleriyle, müzeleriyle oluşan bu turizm hareketliliğine tren seferlerinin çok önemli katkı ve katma değer sunacağına yürekten inanıyorum. Hayırlı olsun." şeklinde konuştu