Tarım Kredi Marketlerde Yolsuzluk Skandalı! 9 Milyon Liralık Vurgun İddiası

MUHASEBE MÜDÜRÜ KURUMDAN AYRILDI OKLAR MUHASEBE ŞEFİNİN ÜZERİNE ÇEVRİLDİ!
Tarım Kredi Marketler Muhasebe Müdürü A. G., geçtiğimiz hafta sessiz sedasız kurumdan ayrılırken, 9 milyon liralık naylon fatura vurgununda bütün oklar muhasebe sefi G. B.'ye çevrilmiş durumda. Tarım Kredi Marketlerin, bu iki isim hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunduğu kaydediliyor.

ÜRÜN ALINMIŞ GİBİ GÖSTEREREK FATURA KESTİLER!
İddialara göre Tarım Kredi Marketlerin muhasebe birimindeki yetkili kişiler, dışarıdan bazı firmalarla anlaşarak bu firmalara ürün alınmış gibi gösterek naylon fatura kestiler. Kesilen faturaların kurumun finans müdürlüğü tarafından hiç kontrol edilmeden parasının ödenmesi dikkat çekerken, skandalın bir depo çalışanının ürün gelmemesi üzerine fark edilmesi, Tarım Kredi Marketlerde yaşanan yönetim zafiyetini ortaya koydu. Depo görevlisinin, faturası kesildiği halde ürünün depoya gelmediğini fark etmesi üzerine, naylon fatura skandalı patlak verirken, vurgunun 3-4 aylık bir sürede yapılması yöneticilerin nasıl ayakta uyutulduğunu da gözler önüne serdi.

SOYAN SOYANA!
Diğer yandan Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı iştiraklerde yolsuzlukların çok kolay yapılabiliyor olması çiftçi kuruluşunda denetim zafiyetini de ortaya koyuyor. Tarım Kredi Yağ Şirketi'nin Oruçoğlu Yağ Fabrikasında 2500 ton ham yağın kaybolması, ardından Bafra Çeltik Fabrikasında da 1500 ton çeltik kavuzunun depolarda bulunmaması çifçiye ait öz kaynakların birileri tarafından nasıl yağmalandığını ortaya koyarken, ortaya çıkan bu yolsuzlukların hesabının sorulmayarak üstünün örtülmesi ise dikkat çekiyor.