ÖZEL ÖĞRENCİLER VE MAKÜ ÖĞRENCİLERİ DOSTLUK MAÇINDA BULUŞTULAR

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Engelli Öğrenci Koordinatörlüğü, Spor Bilimleri Fakültesi ve Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Meslek Lisesi iş birliği ile MAKÜ İstiklal Stadyumu’nda anlamlı bir dostluk maçı düzenlendi. Bu etkinlik, sporun birleştirici gücünü ön plana çıkararak iki kurumun kaynaşmasını ve öğrencilerin spor yoluyla bir araya gelmesini sağladı.
Maç, büyük bir coşku ve heyecanla geçti. İki takımın da fair-play ruhuyla mücadele ettiği karşılaşma, 6-5’lik skorla Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Meslek Lisesi’nin galibiyetiyle sonuçlandı. Katılımcılar, bu dostluk maçında sergiledikleri performansla izleyicilere keyifli anlar yaşattılar.
Karşılaşma sonrasında düzenlenen madalya ve kupa töreni de en az maç kadar coşkulu geçti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Tekşen’in elinden madalyalarını ve kupalarını alan sporcular, büyük bir gurur yaşadı. Törene, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah Atay, Engelli Öğrenci Koordinatörü Doç. Dr. Elif Top, Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdürü Ahmet Akıncı ve öğretmenleri de katılarak bu anlamlı etkinliğe destek verdiler.
Etkinlik sonrasında açıklama yapan Engelli Öğrenci Koordinatörü Doç. Dr. Elif Top, MAKÜ Engelli Öğrenci Koordinatörlüğü olarak düzenledikleri dostluk maçının ardından, engelli öğrencilere yönelik etkinliklerinin süreceğini belirtti. Top, “Özel gereksinimli öğrencilerimizin spora olan ilgisini ve motivasyonunu artırmak, onları mutlu etmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla bu etkinliği düzenledik. Ayrıca, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerimizin becerilerini özel gereksinimli öğrencilerimizle paylaşmalarını ve onlara rol model olmalarını hedefliyoruz. Amacımız, bu bireylerin neler başarabileceğini topluma göstermek” dedi.

 

 

Haber: bugün15 Medya