MAKÜ’DE CNC FREZE TEZGAHI OPERATÖRLÜĞÜ EĞİTİMİ LANSMAN TOPLANTISI YAPILDI
Batı Kalkınma Ajansı (BAKA) koordinasyonunda, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birliği ile istihdam odaklı eğitimlerin düzenlenmesi amacıyla ‘CNC Freze Tezgahı Operatörlüğü Eğitimi’nin lansman toplantısı yapıldı.
MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Ali Arslantaş, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler, Burdur İŞKUR İl Müdürü Yunus Emre Akalın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, MAKÜ öğretim üyeleri, firma yetkilileri, kursiyer öğrenciler ve basın mensupları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Burdur İŞKUR İl Müdürü Yunus Emre Akalın yaptı. Akalın konuşmasında “Burdur ve Bucak Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet gösteren imalat sanayi işletmelerinde CNC Freze Tezgahı Operatörlüğü alanında eğitimli personel ihtiyacının olduğu tespit edilmiş olup istihdam odaklı eğitimler düzenlenerek sektörün talebinin karşılanması amaçlanmıştır.” vurgusunu yaptı.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler, “Çalışma kapsamında özel sektör ile diyalog halinde sektörün talebini karşılamak üzere bir eğitim programı ve müfredat oluşturulmuştur. Söz konusu program kapsamında başvuruda bulunan yaklaşık 100 genç arasından 25 kişi kursiyer olarak seçilmiştir. Pratik eğitimlerde MAKÜ altyapısı ve bazı sanayi işletmelerinin alt yapısı kullanılmıştır. Bu kapsamda Burdur il sınırları içerisinde faaliyet gösteren 3 sanayi işletmesi tarafından 14, Isparta’da faaliyet gösteren 2 sanayi işletmesi tarafından ise 6 kişi olmak üzere toplam 20 işsiz gencin istihdamı sağlanacaktır.” diye konuştu.
Sektörün gelişmesine ve genişlemesine katkı sağlamaktan ve sektöre verilecek desteğin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz ise “Kurumların imkanlarını şehrin gelişimine odakladığı bir yaklaşım ile birlikteyiz. Bu birlikteliğin en önemli çıktısı da istihdamı arttırıyor olmasıdır. İşgücü piyasası bakımından en çok ihtiyaç duyduğumuz şey bir taraftan işsizliğimiz var bir tarafta da işçi talebi var. Sanayicimizin özellikle ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün temininde sıkıntı çektiğini biliyoruz. İş dünyasını yakından takip ettiğimden biliyorum. İş gücü piyasası analizleri yapılarak ihtiyaç duyulan temel mesleki niteliklerin tanımlanması ve bunlara yönelik olarak da firmalarla yapılan görüşmeler neticesinde tamamlayıcı nitelikli kurslar açılması konusu İŞKUR’un çalıştığı bir alan. Bu çalışma da Kalkınma Ajansımızın desteğiyle yapılmış bir çalışma. Üniversitemiz adına da mutluyuz. Burdur Gelişim Merkezimiz ile MAKÜ’nün sahip olduğu teknik altyapı ve nitelikli öğretim üyelerini şehir, sanayi ve üretim sektörüyle buluşturulmasını hedeflediğimiz bir merkezimiz. Burdur Gelişim Merkezinin de böyle bir çalışmaya ev sahipliği yapmış olması bizim adımıza mutluluk verici bir durum. Bu vesile ile bu çalışmaya öncülük eden başta valimiz olmak üzere tüm emeği geçen herkese ve istihdamı sağlayacak olan sanayicilerimize çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Burdur Valisi Ali Arslantaş da OSB'lerde ihtiyaç duyulan nitelikli personel ihtiyacının karşılanması amacıyla Kamu-Sanayi-Üniversite iş birliği ile düzenlenen proje kapsamında, 20 gencimizin işe yerleştirilecek olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, katkı sunanlara teşekkür etti.
Yaklaşık 3 ay süren kurslarda kursiyerlere MAKÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri tarafından teorik ve uygulamalı eğitimler verildiğini ve kursiyerlerin eğitimler sonunda sınava tabi tutulduğunu vurgulayan Eğitim Sorumlusu Öğr. Gör. Sualp Deniz ise eğitim süreci ile ilgili bilgilendirme sunumu yaptı.
Konuşmaların ardından MAKÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda yer alan eğitim alanı gezildi.