SADİR DURMAZ SÖĞÜT’TE DOMATES VE KÜLTÜR FESTİVALİNE KATILDI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mahalli İdarelerden sorumlu Ankara Milletvekili Sadir Durmaz Söğüt Belediyesine ziyarette bulundu.

 

Söğüt Belediye Başkanı Ayhan Yurdasiper ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz Belediye ziyaretinin ardından Söğüt’te geleneksel hale gelen  17’nci Domates ve Kültür festivaline katıldı. 

 

Festival kapsamında konuşma yapan Belediye Başkanı Yurdasiper, “29-30-31 Temmuz 2022 tarihlerinde yapılacak olan ve bugün Bismillah diyerek başladığımız 17. Geleneksel domates ve kültür festivalimize tüm katılımcılarımız hoşgeldiniz. Ben ve ekibim bu güzel kasabamızın mahalle mahalle sorunlarını bilerek çıktık yola. Halkımızın ihtiyaçlarını giderecek projelerimizi birer birer uygulamaya başladık. Söğüt belediyesinin çağdaş ve mutlu bir halkın yaşadığı bir yer olabilmesi için çalışıyoruz. Duvarlara asılan birer resimden ibaret olmayan Mevlaların, Yunus Emrelerin bizleri biz yapan değerlerini söğüt beldesinde yaşatmak istiyoruz.  15 kişilik söğüt belediye kadrosunu 52 kişiye çıkartarak belediye hizmetlerini gece gündüz demeden halkımızın hizmetine sunulmuştur. Kışın Sakin olan beldemiz yazın ise 10 bin kişiye yaklaşan nüfusu sebebiyle içme suyunu ilçemizin en uzak noktalarına kadar taşıdık. Üretken belediyecilik anlayışı ile 450 KW güneş enerjisi sistemi kurularak belediyemize aylık ortalama 150 bin TL gelir kazandırdık. Yine üretken belediyecilik anlayışından yola çıkarak göletimizden belediyemizin imkanları dahilinde 16 kilometre sulama borusu taşınarak vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Aynı zamanda 3 adet sondaj vurduk. Belde sakinlerimizi çamur ve tozdan kurtarmak için 30 bin m2 kilit parke taşı döşedik. Orta refüj düzenlenmesi yaparak çeşitli çevre düzenlemeleri gerçekleştirdik. Belediyemiz araç filosunu genişleterek 1 adet Mercedes çöp toplama aracı ve Orman Genel Müdürlüğünden de bir adet Toyota marka hizmet aracını belediyemizin filosuna kazandırılmıştır. Festivalimizin hazırlanmasında katkısı olan tüm arkadaşlarıma emeği geçen tüm vatandaşlarımıza, sponsorlarımıza, birbirinden değerleri sanatçı arkadaşlarımıza burada bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor tüm misafirlerimize iyi eğlenceler diliyorum.” Dedi.


Festival kapsamında konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadri Durmaz, “Söğüt Belediyemizin ev sahipliğinde düzenlenen 17. Kültür ve domates şenliğine tüm katılımcılar hoşgeldiniz Sefa getirdiniz.   Muhterem Söğütlüler sizler bu topraklarda üretim mücadelesi vererek ülkemizin geleceğinde hayati öneme sahipsiniz. Emeğin gücüne inanan çalışmayı ibadet kabul eden yüreği temiz alnı terli helal rızkı peşinde koşan Sevgili söğütlüler sizler varken ülkemizin sırtı yere gelmez. Birlik ve beraberliğimizi kimse bozamaz. Pandemi salgınında da dünyaca önemi olan gıda güvenliği olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Devletimiz üreticilerimize, çiftçilerimize, tarım ve hayvancılık sektörlerine destek olmaktadır. Yaylası yeşil obası bereketli söğütün domatesi artık dünyada bile tanınmaktadır. Bu kadar kısa sürede domatesimizi dünya markası haline getiren tüm çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Bu anlamda gerek alt yapı çalışmaları gerekse sondaj çalışmalarıyla hayat demek olan suyu vatandaşlarımıza ulaştıran partimizin “Üretken Belediyecilik” anlayışını layıkıyla uygulayarak Söğüt’e değer katan Belediye Başkanımız Ayhan Yurdasiper’i meclis üyelerimizi ve belediye çalışanlarımızı kutluyorum. Muhterem Söğütlüler bin yıldır Anadolu’da Varlık mücadelesi veriyoruz. Çevremizde ki enerji kaynaklarının varlığı, sınır komşularımızı küresel güçlerin mücadele alanına çevirmiştir. Devlet bizim için hem anadır hem babadır. Bu anlayışımızın temeli olan, yüzyıllar öncesinden bugünlere ulaşan, kutlu bir mesajla sözlerime son vermek istiyorum. Ne diyor ozanlar piri Dede Korkut; “Devletli oğul olsa ocağının korudur.

Oğul da neylesin bana ölüp mal kalmasa. 

Baba malından ne fayda, başta devlet olmasa.”

Allah devletimizi başımızından eksik etmesin, Türk milleti ebediyyen var olsun. Söğüt Belediyesi 17’nci Geleneksel Domates ve Kültür Festivali’nin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene.” Şeklinde konuştu.