SON DAKİKA: ASGARİ UÇAK DÜŞTÜ İKİ PİLOT ŞEHİT

Konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim/test için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağımız henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Arama Kurtarma çalışmalarına başlanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

 10:38: SF-260D uçağında görevli 2 pilotumuz, şehit oldu.

12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı

Kayseri’de bulunan 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı, Türk Hava Kuvvetleri envanterindeki A400M, C-130 ve C-160 gibi askeri nakliye uçaklarına ev sahipliği yapıyor. Öte yandan Türk Hava Kuvvetleri’nde pilot olmak isteyen subaylar, KT-1 ve T-38 uçaklarından önce çeşitli üslerde SF-260D uçağı ile eğitim alıyor.

Hava Harp Okulundan mezun olan Teğmenler, ilk olarak Hava Eğitim Komutanlığı’na bağlı Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nde hayatı idame, yer muharebesi, ilk yardım ve navigasyon eğitimlerini içeren bir kursa başlar. Ardından çeşitli yer eğitimleri, simülatör ve uçak teknik eğitimleri alınır. Bu derslerin ardından SF-260 ile toplamda 30-40 saat civarı uçularak başlangıç eğitimi tamamlanır.