ZİRAAT BANKASI AÇIKLADI! BU LİSTEDE ADI OLANLAR HEMEN ŞUBEYE KOŞSUN

Türkiye'nin dev kamu bankası Ziraat Bankası, milyonlarca müşterisini uyardı. İnternet sitesi üzerinden Ziraat Bankası'nda bakiyesi bulunan herkese son tarihi verdi. Ziraat Bankası, her yıl düzenli olarak yayınladığı 'Zamanaşımına Uğrayacak Hesaplar' listesini değiştirdi. Bakiyesi bulunan ancak yıllardır kullanılmayan ve bekletilen hesaplar için bu tarihe kadar başvuru yapılmaması halinde tüm bakiye TMSF'ye devredilecek.

2024 yılına son aylar kala Ziraat Bankası 2024 yılında zamanaşımına uğrayacak hesapları açıkladı. 2021 yılında yayımlanan 7316 sayılı Kanun’un 12. maddesine göre, yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacak, hesap sahibinin son talep veya işlem tarihinden itibaren on yıl içinde talep edilmezse Yatırım Takas Merkezi (YTM)’ye devredilecek. Bu nedenle, müşterilerin listedeki tarihe kadar işlem yapmaları önem taşıyor.

Ziraat Bankası öte yandan 2025 yılında da zamanaşımına uğrayacak hesapların listesine dair şimdiden bilgi verdi. Müşterilerin, bu hesapların YTM’ye devredilmeden önce şubelere başvurarak işlemlerini gerçekleştirmeleri gerektiği vurgulandı.

 

Haber: bugün15 Medya