BURDUR MTAL ÖĞRENCİLERİ FORMULA YARIŞ ARACI ÜRETECEK

Gündem 10.02.2022 - 11:18, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

BURDUR MTAL ÖĞRENCİLERİ FORMULA YARIŞ ARACI ÜRETECEK

BURDUR MTAL ÖĞRENCILERI ELEKTRIKLI FORMULA YARIŞ ARACI ÜRETECEK

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Burdur Ticaret ve Sanayi iş birliği ile Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Elektrikli Formula Yarış Aracı Prototipi Yapımı Projesinin AR-GE süreci başladı. Elektrikli Formula Yarış Aracı Prototipi Yapımı projesi süresince Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bir aracın bütün üretim süreci içinde yer alacak. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nın 100.000 TL katkı sağladığı projede 67 Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı öğrencisi ve 59 tesisat Teknolojisi Alanı öğrencisi olmak üzere toplamda 126 öğrenci projeden direkt faydalanacak. Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Ülkemizde kullanılabilirlik açısından daha fazla kitleye hitap eden, emisyon değerleri açısından geleceğin gereksinimlerine uygun hale getirilen yarış aracı prototipi için çalışmalara başlanıldı. Çevre Kirliliği ve Küresel Isınma Sorunu tüm dünyanın ve her sektörün sorumluluğunda olup Meslek liselerinin yeni gelişen bir teknolojinin AR-GE’si içinde olması bundan sonraki süreçlerde yalnız üretim değil dünyaya karşı sorumluluğunu getirmesi noktasında en önemli gerekçemizdir. Proje süresince Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bir aracın bütün üretim süreci içinde yer alacak olup, üretilen bu prototipler eğitim seti haline getirilerek diğer meslek liselerine de ulaştırılması mümkün olabilecektir. Yakıt tüketimi/enerji sarfiyatı ve dağılımı konularında öğrencilerin uygulamalı olarak gelişimini sağlanabilecektir. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nın 100.000 TL katkı sağladığı projede 67 Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı öğrencisi ve 59 tesisat Teknolojisi Alanı öğrencisi olmak üzere toplamda 126 öğrencimiz projeden direkt faydalanacaktır. Ar-Ge süreci bittiğinde üretime geçilecek olup ; Yaklaşık olarak yılda 30 adet modüler eğitim seti hazırlanacaktır. Talep gelmesi halinde ülkemizdeki tüm motorlu araçlar teknolojisi alanı için üretim yapılarak, yarışlar için altyapı sağlanmış olacaktır. Projenin hedefleri arasında Burdur’da oluşturulacak bir pistte meslek liseleri arasında bir yarış düzenlenmesi, Elektrikli Formula yarışları markalar klasmanında 1 yarışmaya girmek yer almaktadır.” ifadeleri kullanıldı.
BURDUR MTAL ÖĞRENCILERI ELEKTRIKLI FORMULA YARIŞ ARACI ÜRETECEK

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Burdur Ticaret ve Sanayi iş birliği ile Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Elektrikli Formula Yarış Aracı Prototipi Yapımı Projesinin AR-GE süreci başladı.

Elektrikli Formula Yarış Aracı Prototipi Yapımı projesi süresince Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bir aracın bütün üretim süreci içinde yer alacak. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nın 100.000 TL katkı sağladığı projede 67 Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı öğrencisi ve 59 tesisat Teknolojisi Alanı öğrencisi olmak üzere toplamda 126 öğrenci projeden direkt faydalanacak.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada;

“Ülkemizde kullanılabilirlik açısından daha fazla kitleye hitap eden, emisyon değerleri açısından geleceğin gereksinimlerine uygun hale getirilen yarış aracı prototipi için çalışmalara başlanıldı. Çevre Kirliliği ve Küresel Isınma Sorunu tüm dünyanın ve her sektörün sorumluluğunda olup Meslek liselerinin yeni gelişen bir teknolojinin AR-GE’si içinde olması bundan sonraki süreçlerde yalnız üretim değil dünyaya karşı sorumluluğunu getirmesi noktasında en önemli gerekçemizdir. Proje süresince Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bir aracın bütün üretim süreci içinde yer alacak olup, üretilen bu prototipler eğitim seti haline getirilerek diğer meslek liselerine de ulaştırılması mümkün olabilecektir. Yakıt tüketimi/enerji sarfiyatı ve dağılımı konularında öğrencilerin uygulamalı olarak gelişimini sağlanabilecektir. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nın 100.000 TL katkı sağladığı projede 67 Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı öğrencisi ve 59 tesisat Teknolojisi Alanı öğrencisi olmak üzere toplamda 126 öğrencimiz projeden direkt faydalanacaktır. Ar-Ge süreci bittiğinde üretime geçilecek olup ; Yaklaşık olarak yılda 30 adet modüler eğitim seti hazırlanacaktır. Talep gelmesi halinde ülkemizdeki tüm motorlu araçlar teknolojisi alanı için üretim yapılarak, yarışlar için altyapı sağlanmış olacaktır. Projenin hedefleri arasında Burdur’da oluşturulacak bir pistte meslek liseleri arasında bir yarış düzenlenmesi, Elektrikli Formula yarışları markalar klasmanında 1 yarışmaya girmek yer almaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bugun15.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.