CEMALETTİN BEKTAŞ
Köşe Yazarı
CEMALETTİN BEKTAŞ
 

BU ZİHNİYET YEREL SEÇİMİ KAYBETTİRİR Mİ?

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri Cumhur İttifakının zaferi ile sonuçlanmıştır. Şimdi de Türkiye 2024 yılı mart ayında yapılacak yerel seçimlere odaklandı.    Türkiye olarak 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan seçimlerde ülke genelinde ülkenin bekası ve terör söylemleri ön plana çıktığı görülmüştür.  Bir tarafta Milli Savunma Sanayisi ve Mavi Vatan diyenler diğer tarafta ise PKK ve FETÖ terör örgütleri ile iş birliği yapan bir siyaset anlayışı bulunmuştur. Toplum tarafından da bu şekilde algılanmış ve sonuç Cumhur İttifakının zaferi ile sonuçlanmıştır. İktidar partisi AK Partinin oylarının 2002’de aldığı %35 bandına düşmüş olması ise dikkatlerden kaçmamıştır. Yerel seçimlere doğru gittiğimiz şu günlerde ülke genelinde bulunan 15 milyon emeklinin hayal kırıklığına uğraması seçimlerde memurlara vaat edilen maaşlarının artırılması ve aynı gecede her şeye %20’lere varacak şekilde zam yapılması geçinmekte zorlanan emeklilerin keşke Millet İttifakı kazansaydı demelerine sebep olduğu sokakta duyulmaktadır. Toplumun iki ana konuya tepki verdiği tespit edilmiştir. Emekli yaşının değişmesi hususunda bizim iktidardan başka oynayan bir ülke yok. Bu değişkenlik ve yapboz tahtasına çevrilen durum ülke ekonomisine doğrudan yeni bir külfet oluşturmuştur. İnsanların sadece sigorta girişi var yıllarca devlete bir katkıda bulunmamış ancak aradaki fakı yatırıyor ve emekli oluyor.  Emekliler öncede yatırdığı pirime göre emekli maaşı alıyordu ve bu maaş asgari ücretinde üstünde idi şimdilerde ise milyonlarca emekli yokluk içinde çırpınıyor. 14 Mayıs seçimlerinde ülke bekasını geçim sıkıntılarının önünde tutan toplum hükümetin emekliye dalga geçermiş misali zam verilmesine acaba yeter ülke ne hali varsa görsün der mi? Geçim sıkıntısı ülke bekasının önüne geçerse ne olur? Yerel seçimlerde ülke yönetimi el değiştirir mi sorusunu sormak gerekiyor. Toplum olarak görülen en büyük yanlışlık ise EYT’lilerin çıkması, Türkiye olarak erken emekliliğin önü açılması dünya emekli yaşını artırırken Türkiye’de siyasi rant olarak görülen emeklilerin önü açılarak erken emekliliğe geçit verilmesi yani yeni bir ekonomik yük oluşturulmasıdır.  Bu ekonomik yük yerel seçimlerde mevcut iktidarın elindeki kalelerin başka partilere geçmesine neden olur mu? Bir sonraki yazımızda buluşmak dileği ile…
Ekleme Tarihi: 10 Temmuz 2023 - Pazartesi
CEMALETTİN BEKTAŞ

BU ZİHNİYET YEREL SEÇİMİ KAYBETTİRİR Mİ?

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri Cumhur İttifakının zaferi ile sonuçlanmıştır. Şimdi de Türkiye 2024 yılı mart ayında yapılacak yerel seçimlere odaklandı.   

Türkiye olarak 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan seçimlerde ülke genelinde ülkenin bekası ve terör söylemleri ön plana çıktığı görülmüştür.  Bir tarafta Milli Savunma Sanayisi ve Mavi Vatan diyenler diğer tarafta ise PKK ve FETÖ terör örgütleri ile iş birliği yapan bir siyaset anlayışı bulunmuştur. Toplum tarafından da bu şekilde algılanmış ve sonuç Cumhur İttifakının zaferi ile sonuçlanmıştır. İktidar partisi AK Partinin oylarının 2002’de aldığı %35 bandına düşmüş olması ise dikkatlerden kaçmamıştır.

Yerel seçimlere doğru gittiğimiz şu günlerde ülke genelinde bulunan 15 milyon emeklinin hayal kırıklığına uğraması seçimlerde memurlara vaat edilen maaşlarının artırılması ve aynı gecede her şeye %20’lere varacak şekilde zam yapılması geçinmekte zorlanan emeklilerin keşke Millet İttifakı kazansaydı demelerine sebep olduğu sokakta duyulmaktadır.

Toplumun iki ana konuya tepki verdiği tespit edilmiştir.

  1. Emekli yaşının değişmesi hususunda bizim iktidardan başka oynayan bir ülke yok. Bu değişkenlik ve yapboz tahtasına çevrilen durum ülke ekonomisine doğrudan yeni bir külfet oluşturmuştur. İnsanların sadece sigorta girişi var yıllarca devlete bir katkıda bulunmamış ancak aradaki fakı yatırıyor ve emekli oluyor.
  2.  Emekliler öncede yatırdığı pirime göre emekli maaşı alıyordu ve bu maaş asgari ücretinde üstünde idi şimdilerde ise milyonlarca emekli yokluk içinde çırpınıyor.

14 Mayıs seçimlerinde ülke bekasını geçim sıkıntılarının önünde tutan toplum hükümetin emekliye dalga geçermiş misali zam verilmesine acaba yeter ülke ne hali varsa görsün der mi? Geçim sıkıntısı ülke bekasının önüne geçerse ne olur? Yerel seçimlerde ülke yönetimi el değiştirir mi sorusunu sormak gerekiyor. Toplum olarak görülen en büyük yanlışlık ise EYT’lilerin çıkması, Türkiye olarak erken emekliliğin önü açılması dünya emekli yaşını artırırken Türkiye’de siyasi rant olarak görülen emeklilerin önü açılarak erken emekliliğe geçit verilmesi yani yeni bir ekonomik yük oluşturulmasıdır.  Bu ekonomik yük yerel seçimlerde mevcut iktidarın elindeki kalelerin başka partilere geçmesine neden olur mu?

Bir sonraki yazımızda buluşmak dileği ile…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bugun15.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.