KENENİN ISIRDIĞI ÇOBAN YAŞAMINI YİTİRDİ

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.06.2014 - 12:46, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

KENENİN ISIRDIĞI ÇOBAN YAŞAMINI YİTİRDİ

Isparta'da, 71 yaşındaki bir çoban, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) nedeniyle yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre, geçen Perşembe günü Yenişarbademli ilçesinde çobanlık yapan G.G, şiddetli karın ağrısı ve ateş şikayetiyle Isparta Devlet Hastanesi Gastroenteroloji servisinde GİS kanaması tanısıyla tedavi altına alındı. Hasta, ertesi günü yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanın burada da aynı tanıya yönelik tedavisi sürerken, yapılan tetkiklerinde KKKA'nın pozitif çıktığı görüldü. Hasta bu sabaha karşı yaşamını yitirdi. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof.Dr. Zeynep Akçam, söz konusu vakada en başından bu yana kene ısırma veya keneyi koparma gibi bir öykü olmadığını söyledi. Prof.Dr. Akçam, yapılan tetkik sayesinde KKKA hastalığı teşhisi konulabildiğini belirterek şöyle konuştu: "Israrla sorulmasına rağmen hastanın vücuduna kene yapışması, yapışan keneyi koparması gibi bir bilgi edinilemedi. Tetkiklerde KKKA virüsü taşıdığı görüldü. Hasta farkında olmadan kene ısırmasına maruz kalmış olabilir. Hastalığın çok geç evresinde hastaneye başvurulmuş. Bu durumda tedaviye yanıt almak çok zor." Prof.Dr. Akçam, yaz mevsiminde özellikle hayvancılıkla uğraşanların ve de tarım arazilerine gidenlerin kenelerin kolay fark edilmesi için açık renkli elbiseler giymeleri gerektiğini, vücutta açık yer kalmamasına özen göstermelerini, pantolon paçalarının çorabın içine konulması gerektiğini, eve dönüldüğünde vücudun her tarafı ve elbiselerin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.
Isparta'da, 71 yaşındaki bir çoban, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) nedeniyle yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre, geçen Perşembe günü Yenişarbademli ilçesinde çobanlık yapan G.G, şiddetli karın ağrısı ve ateş şikayetiyle Isparta Devlet Hastanesi Gastroenteroloji servisinde GİS kanaması tanısıyla tedavi altına alındı. Hasta, ertesi günü yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanın burada da aynı tanıya yönelik tedavisi sürerken, yapılan tetkiklerinde KKKA'nın pozitif çıktığı görüldü. Hasta bu sabaha karşı yaşamını yitirdi. 
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof.Dr. Zeynep Akçam, söz konusu vakada en başından bu yana kene ısırma veya keneyi koparma gibi bir öykü olmadığını söyledi. Prof.Dr. Akçam, yapılan tetkik sayesinde KKKA hastalığı teşhisi konulabildiğini belirterek şöyle konuştu: "Israrla sorulmasına rağmen hastanın vücuduna kene yapışması, yapışan keneyi koparması gibi bir bilgi edinilemedi. Tetkiklerde KKKA virüsü taşıdığı görüldü. Hasta farkında olmadan kene ısırmasına maruz kalmış olabilir. Hastalığın çok geç evresinde hastaneye başvurulmuş. Bu durumda tedaviye yanıt almak çok zor." 
Prof.Dr. Akçam, yaz mevsiminde özellikle hayvancılıkla uğraşanların ve de tarım arazilerine gidenlerin kenelerin kolay fark edilmesi için açık renkli elbiseler giymeleri gerektiğini, vücutta açık yer kalmamasına özen göstermelerini, pantolon paçalarının çorabın içine konulması gerektiğini, eve dönüldüğünde vücudun her tarafı ve elbiselerin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bugun15.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.