Başlattığınız hareket ile muhalefet anlayışının değişmesi için bir başlangıç yaptınız.
İnşallah başlattığınız hareket ile proje üreten muhalefetin oluşmasına neden olursunuz. Veya slogan üretmeyen, mazeret üretmeyen ve halkın arzu ettiği bir muhalefet anlayışı oluşturursunuz. Bu nedenle cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum.
Demokrasi adına çok güzel bir kazanımdır. Bazı soruların cevabını aldım. Cevap bulamadığım soruları bu köşemden tekrar sormak istiyorum.
Sorumu sormadan önce konuya ufak bir giriş yapalım:
Millet ittifakı; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP’den oluşuyor. HDP’nin politikaları bellidir.
HDP’nin projesi, eyalet sistemini getirmektir. Eyalet sistemi, ülkeyi bölmek gibi iddia vardır. Geçmişte Eyalet sistemi ile ilgili başka iddia da vardı... Nedir bu iddia?
1985 yılında Batı’dan, Türkiye’ye dayatılan özerklik mukavelesi idi… Bu konu 1990’lı yıllarda imzalandığı söyleniyor. Özerklik mukavelesi meclise geldiği zaman bunun altında eyalet sistemini kabul etme gibi bir anlayış olduğu için söz konusu özerklik mukavelesi rafa kaldırıldı.
Millet ittifakı içinde yer alan HDP, eyalet sistemini ve eyalet sisteminin bir parası ve bayrağı olmalıdır konusunu ufak ufak dillendirmeye çalıştı. Konu ile ilgili İzmir’de bayrak ve para konusu gündeme geldiğinde HDP’yi küstürmemek adına muhalefetten gür bir ses çıkmadı.
Muhalefetin; eyalet, bayrak ve para konusundaki olaylara ses çıkarmaması demek şu anlama gelir: AK Parti gitsin de eyalet sistemini kabul edebiliriz gibi bir algı oluşmaktadır. Bu algı da vatanın bölünmesine ışık tutmak gibi bir düşüncedir.
Sayın İnce, başlattığınız harekette Atatürk düşmanlığının olmayacağını ifade ettiniz.
Atatürk düşmanlığı ne demektir?
- Atatürk’ün anlayışında eyalet sistemi yoktur.
- Atatürk’ün anlayışında vatanı bölmek yoktur,
- Atatürk’ün anlayışında terör örgütlerine destek olmak yoktur,
- Atatürk’ün anlayışında PKK’ya sırtımızı döndük diyenler ile iş birliği yapmak yoktur.
Yukarıdaki dört madde, Atatürk düşmanlığını ifade ediyorsa, Ey Vallah… O zaman Atatürkçüyüm diyen siyasetçiler ve siyasi partiler, kendilerini sorgulamalıdır.
Muhalefet ve İzmir
İzmir’de para ve bayrak konuları gündeme getirildi. Atatürkçüyüm geçinen bazı siyasi partiler, tepki vermedi. Söz konusu İzmir olaylarında muhalefet, net bir duruş sergilemedi…
Kürt sorununu çözmek:
CHP, “mecliste çoğunluğu alırsam Kürt sorununu çözeceğim” ifadesini kullandı…
Kürt sorununu çözmek iki şekilde olur:
- Eyalet sistemini getirmek ve eyaletlere özerklik tanımak ile olur. Bu anlayış vatanı bölmek demektir. Ve bu konu Atatürk düşmanlığının ifadesidir. Eyalet sisteminde Atatürk düşmanlığı sorunu vardır… Bu konuda siyasi parti liderlerinin açık ve net açıklama yapması aydınlatıcı olur. Çünkü siyasi liderlerin cümleleri, partilerin politikasını ortaya kor.
- Kürt vatandaşlarına kimlik vermek, özgürlük tanımak, okuma eşitliğini sağlamak, ana dilde kendini savunmak, seçme ve seçilme anlayışını vermek, başbakan, cumhurbaşkanı veya milletvekili olmak, parti kurmak gibi haklardır. İkinci madde de söz konusu hakların hepsini T.C. Devleti tarafından fazlası ile verildi. İkinci madde de Kürt sorunu yoktur yoktur.
İkinci maddeye göre Kürt sorunu yoktur, PKK sorunu vardır.
HDP’nin yani PKK’nın istediği “EYALET” sistemi konusunda gizli bir anlaşma mı vardır? İşte bu konuda Millet ittifakı çok net değildir. Bu açıklamadan sonra bizim bildiğimiz kadarıyla Kürt sorunu yoktur, PKK sorunu vardır.
Cevap isteyen en önemli soru:
Batının dayattığı ve HDP’nin de ısrar ettiği “EYALET” konusundaki açık ve net düşünceniz nedir?
Muhalefetin çok zayıf kaldığı sadece slogan varı cümleler ile halkı kandırdığını görüyoruz. Çünkü, ekonomi bitti, ekonomi iflas etti, ülke yabancılara peş keş çekildi, çok kötü günler biz bekliyor gibi cümleler ile iktidara gidilmez. Muhalefetin projelerini görmek ve tartışmak istiyoruz. Bugüne kadar muhalefetin, tarım projesinin, sanayi projesinin veya köye dönüş projesinin televizyonlarda tartışıldığını göremedik.
Şimdi “EYALET” konusunda açık ve net düşüncenizi ifade ettikten sonra projeleriniz var mıdır? Var ise bu projelerin nasıl uygulanacağı konusunda halkı bilgilendirirseniz muhalefetin nasıl olması gerektiğini de anlatmış olursunuz:
- Tarım projeniz var mıdır ve bu proje somut bir şekilde nasıl uygulanacak?
- Sanayi projesi var mıdır ve bu proje somut bir şekilde nasıl uygulanacak?
- Eğitim projesi var mıdır ve bu proje somut bir şekilde nasıl uygulanacak?
- Köye dönüş projeniz var mıdır ve bu proje somut bir şekilde nasıl uygulanacak?
- Genç yatırımcılar ile ilgili projesi var mıdır ve bu proje somut bir şekilde nasıl uygulanacak?
- Küçük esnaflar ile ilgili projeniz var mıdır ve bu proje somut bir şekilde nasıl uygulanacak?
- Yargı paketleri ile ilgili projeniz var mıdır ve bu proje somut bir şekilde nasıl uygulanacak?
- Sosyal medya ile ilgili projeniz var mıdır ve bu proje somut bir şekilde nasıl uygulanacak?
Not: Söz konusu soruların cevaplarını Millet ittifakından da bekliyoruz…
Sonuç:
Yukarıda ifade ettiğim, “EYALET” ve projeler ile ilgili sorulara Millet ittifakından hangi siyasi lider, açık ve net cevap verirse Atatürk’ün bayrağını taşımayı ve Atatürk’ün partisi olmayı hak edecektir.
Selam ve saygılarımla…